Broderisting
 


BRODERISTING er en let revideret genudgivelse bogen med samme titel, der blev udgivet på Borgens Forlag 1980. Efter at have været udsolgt fra forlaget i mange år, genudgives den hermed på mange opfordringer, og denne gang som en Ebog.

BRODERISTING er på 190 sider og indeholder i alt 180 broderisting (stramaj- og lignende teknikker undtaget), som forklares ved hjælp af tekst og tegninger.

BRODERISTING indeholder et alfabetisk register og fotos af bogens sting, der er broderet i farver for at understrege de enkelte stings teknik. Interaktiv indholdsfortegnelse og registre gør det nemt at orientere sig i bogen.

BRODERISTING er et leksikon over sting, og henvender sig til alle, der på forskellig måde beskæftiger sig med broderi: lærere i folkeskolen og på seminarier, på håndarbejdsskoler, ungdoms- og efterskoler. Pædagoger, der beskæftiger sig med børn og unge, samt alle, der er arbejder med forskellige former for terapi.
Og så naturligvis alle de, som bare synes, at det er dejligt at brodere.

Hele mit liv har jeg beskæftiget mig med broderi, dels som lærer på Håndarbejdets Fremmes Seminarium i 20 år, og dels som instruktør på utallige kurser i Danmark og i udlandet. Det var her jeg blev klar over, at der ikke eksisterede noget så elementært som et nutidigt leksikon over broderisting, hvor man kan søge oplysninger om de mange broderisting, der er grundlaget for at kunne brodere lidt ud over det mest elementære.

Umiddelbart kan 180 broderisting virke afskrækkende, men hvert sting har sit eget udtryk, og begynder man først at prøve sig frem, enten systematisk eller tilfældigt, vil man finde ud af at stingene i sig selv kan være idéskabende og bane vej for den nytænkning, der er meget tiltrængt.

Jeg har selv i mange år arbejdet eksperimentelt med broderi, og resultaterne kan blandt andet ses i bøgerne ”Embroidery Mail -Book of Days” og ”Kunsten at brodere”.

Jytte Harboesgaard 2010

 


© Jytte Harboesgaard